La Quercia

Armastuse ja kirega kultiveeritud unistus, mille juured asuvad Abruzzo piirkonnas viinamarjaistanduste, oliivisalude ja veinikeldrite keskel.

La Quercia on veinimaja, mis on sündinud nelja sõbra ja kolleegi kirest, kellel kõigil on selles sektoris üle kümne aasta kogemusi.

FILOSOOFIA

La Quercias austatakse oma territooriumi, traditsioone ja identiteeti, kuid samal ajal ollakse tähelepanelikud ka turu tundlikkuse ja kõige nõudlikuma tarbija maitse arengu suhtes ning ollakse alati valmis katsetama uuenduslikke tehnikaid.

Armastus looduse ja keskkonna vastu põhineb traditsioonidel ja austusel maa vastu. Ökosäästlikkuse idee on nende jaoks põhiväärtus. Tasakaal keskkonna ja territooriumi vahel on osa nende eetikast ja on alati suunanud neid kõige lugupidavamate ja kõige vähem invasiivsemate viljelustavade poole.

Rohimine toimub mehaaniliselt – niitmisega ridade vahelt ja ridade alt – ja mitte keemiliselt. La Quercia tegeleb integreeritud põllumajandusega, et minimeerida keemilist töötlemist ja säilitada hoolikas kontroll. Viimase aasta jooksul on nad edukalt katsetanud pestitsiidide asendamist osoontöötlusega viinamarjaistanduses ja -keldris. La Quercia veinimajal on ligikaudu 46,50 hektarit viinamarjaistandusi ja ligikaudu 5 hektarit oliivisalusid. Veinivalmistusettevõtte pindala on ligikaudu 800 m² ja tootmisvõimsus on ligikaudu 9000 hl veini.

VEINID

Abruzzo veinide tugevus peitub kohalikes viinamarjasortides, territooriumis, veinimeistrites ja ettevõtjates, kes pühenduvad veinitootmisele suure kirega. Territoorium on ideaalne viinamarjakasvatuseks, kuna asub Aadria mere ja Gran Sasso ning Maiella mägede vahel. 

70ndatel ja 80ndatel aastatel ei kuulunud Abruzzo veinid mainekate etikettide hulka, kuid juba 1990. aastate alguses läbis Abruzzo veinitootmine tõelise taassünni. Kohalikud tootjad mõistsid kohalike viinamarjade potentsiaali ja kvaliteeti ning hakkasid tegelema üha spetsialiseeritumalt ja hoolikamat viinamarjakasvatuse ja veinitootmisega.