Ca’ Vittoria

Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG

Ca' Vittoria veinikoda asub UNESCO maailmapärandi nimistusse kuuluvas Conegliano Valdobbiadene'i mägedes, Veneto piirkonnas. See veinikoda on tuntud oma kvaliteetsete Prosecco Superiore veinide poolest, mis peegeldavad piirkonna ainulaadset terroir'i ning käsitsi valitud ja hoolikalt töödeldud viinamarju.

PROSECCO SUPERIORE

Prosecco mägedes asub Ca’ Vittoria, veinikoda, mis on spetsialiseerunud kõrgekvaliteediliste veinide tootmisele, sealhulgas hinnatud Prosecco Superiore DOCG Ca’ Vittoria, mida hinnatakse elegantsi, värskuse ja aroomi keerukuse poolest.

Prosecco Superiore DOCG Ca’ Vittoria valmistatakse Glera viinamarjasordist, mis kasvab Conegliano ja Valdobbiadene mägede. Käsitsi "kangelaslik koristus" algab järskudel mäenõlvadel septembris. Viinamarju kontrollitakse hoolikalt suhkru­salduse ja happesuse osas, veinikeldris pressitakse õrnalt viinamarjad ning seejärel lastakse mahlal umbes 5-10°C tempertatuuril settida, säilitades kõik viinamarjale iseloomulikud maitseomadused.

Vahuveini valmistamise protsess, mida nimetatakse "spumantizzazione", viiakse läbi traditsioonilise Charmat meetodiga. See meetod säilitab viinamarjade aroomid, mille tulemuseks on puuviljane ja lilleline vein elegantse ja püsiva mulliga, mis on iseloomulik Conegliano Valdobbiadene piirkonnale.