Le Marchesine

Le Marchesine on väike ja uuendusmeelne Franciacorta veinimaja, mis on kiiresti muutunud üheks Lombardia piirkonna prestiižikaimaks ettevõtteks. Veinimaja on Biatta perekond juhtinud juba kolm põlvkonda, järgides asutaja Giovanni Biatta filosoofiat: pakkuda väga värskeid, puhtaid ja elegantseid veine.

LE MARCHESINE

Le Marchesine, mis alustas kolme hektariga, on nüüdseks laienenud 47 hektarini, kõik registreeritud DOC ja DOCG registris. Enamus viinapuid kasvatatakse Guyot meetodil, kus on umbes 4000-4500 viinapuud hektari kohta, ning ülejäänud Sylvoz meetodil, kus tihedus on veidi madalam, umbes 3200 viinapuud hektari kohta.

TOOTMINE

Ettevõtte tugevus peitub mitmes teguris, mis kõik on suunatud parima võimaliku toote saavutamisele. Lisaks parimate istikute hoolikale valikule ja samade Pinot Noir ja Chardonnay sortide kasutamisele, mida kasutatakse Prantsusmaal, keskendub Le Marchesine filosoofia ka tehnoloogilisele innovatsioonile.

Silmapaistev näide sellest on keldris kasutatavad mehaanilised gyropalette'id, mis tänu pidevale pöörlemisliikumisele võimaldavad saavutada tõenäoliselt parema lõpptulemuse kui käsitsi pööramine. Pole juhus, et farmil on juba kümme aastat olnud tihedad suhted Šampanja piirkonna maineka institutsiooniga, Šampanja Veiniinstituudiga, mille liige on ka Le Marchesine veinimeister Jean Pierre Valade.