Camilucci

Traditsioon, mis hingab kaasaegses rütmis – see on Camilucci Franciacorta

CAMILUCCI

Franciacorta südames, kus Lombardiat paitavad künkad hoiavad viinapuusid oma embuses, peitub Stefano Camilucci olemus – kirglik pühendumus, ajalugu ja visioon tulevikust. Stefano on kujundanud oma perekonna pärandist poeetilise teekonna, kus traditsioon põimub uuenduslikkusega, et luua veine, mis peegeldavad nende päritolumaa hinge. Erbusco külje all, veinikasvatuseks loodud maastikus, laiuvad tema viinapuuaiad üle mitme maalilise piirkonna – iga põld kannab endas eelmiste põlvkondade vaikseid kajasid. Veini valmistamine pole siin lihtsalt protsess, vaid hoolivuse sümfoonia ja edasipürgiv vaim.

Modernsust omaks võttes, kuid autentsust säilitades, toetub Stefano looduslikele meetoditele ja viinamarjade puhtale väljendusviisile. Küpsed, aromaatsed viinamarjad korjatakse käsitsi ning veinivalmistamisel välditakse lisaaineid ja maitselisandeid – iga etapp on austusavaldus Franciacorta omapärale. Roostevaba teras on tootmises keskne, loobudes täielikult barrique- ja tonneaux-tünnidest, ning range temperatuuri kontroll tagab iga viinamarjasordi loomuliku karakteri säilimise.

ISTANDUSED


Põllumajanduspraktikad: integreeritud taimekaitse
Kogu viinamarjaistanduse pindala: 26 hektarit – 43 erinevat põldu, enamik künklikul maastikul, keskmine põllu suurus alla ühe hektari
Viinamarjaaiad asuvad: Cellatica, Gussago, Monticelli Brusati, Ome, Provaglio d’Iseo, Paderno Franciacorta, Rodengo Saiano, Erbusco
Muldade koostis: moreni künkad, iidne fossiilirikas pinnas, kõrge mineraalsusega
Kasvatatavad viinamarjasordid: Chardonnay, Pinot Bianco, Pinot Noir
Veinimeister: Stefano Camilucci

VEINIKELDER


Kasutatav pärm: IOC 18-2007 kõigi veinide jaoks
Filtreerimine ja stabiliseerimine: mikrofiltratsioon ja külmstabiliseerimine veini kivistumise vältimiseks
Fermentatsiooni- ja laagerdusnõud: temperatuurikontrollitud roostevabast terasest mahutid; ei kasutata malolaktilist fermentatsiooni ega tammevaate